donderdag 20 juni 2013

Fietstunnel Wogmeer dichterbij.

Wethouder Jan Wijnker van Koggenland mag vol gaan inzetten op een fietstunneltje onder de Westfrisiaweg/N23 bij Wogmeer.
De fracties in de gemeenteraad zijn zeer positief en enthousiast over de mogelijkheden die opdoemen nu gedeputeerde Elisabeth Post de wethouder heeft toegezegd dat er mogelijkheden zijn om 1,3 miljoen euro aan subsidie te krijgen om de kruising van de WestFrisiaweg en de Wogmeer van een fietstunnel te voorzien.

In het Provinciaal inpassingplan stond een fiets/loopbrug in getekend, wat op veel bezwaar uit de Wogmeer en de politiek stuitte. Met de recreatieve route die het bijzondere Wogmeer heeft is dit een ongewenste en onveilige situatie, zeker als het ouderen betreft en ook voor boosters. Bij alle andere kruisingen in de West Frisia weg zijn wel fietstunnels opgenomen, alleen bij de Wogmeer was niet aan de orde.

Na aftrek van 50 procent BDU-subsidie, wat die 1,3 miljoen inhoudt, en het bedrag dat de voetgangersbrug zou gaan kosten blijft nog 775.000 euro over, om de veiligste kruising op dit punt voor de fietsers te maken. Dat laatste bedrag lijken de fracties in de gemeenteraad wel te willen uittrekken. Voor Gemeente Belangen een bedrag wat te overzien is, maar belangrijker is dat je veiligheid niet kan kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten